Mám za sebou již několik zastávek s přednáškami Mrazivá fakta o právu EU a ČR. Vzhledem k tomu, jak velký ohlas toto téma má, plánuji jezdit dál po naší zemi s tímto tématem. Nejbližší zastávky mne čekají v úterý v Trutnově a v neděli v Chodově u Karlových Varů. Beseda s právníkem Liborem VondráčkemMrazivá fakta o Právu EU a ČR v Trutnově v úterý 11. 10. 2022 od 17:30 na adrese Náchodská 358 (Hotel Patria). Beseda s právníkem Liborem VondráčkemMrazivá fakta o Právu EU a ČR v Chodově u K. Varů v neděli 16. 10. 2022 od 16:30 na adrese Náměstí ČSM 1022 (Srdcovka KASS). Během přednášky jako právník poskytnu odpovědi na tyto otázky: Musíme se stále více podřizovat Bruselu? Kdo a jak z toho těží, že naše právní řády se prolínají? Komu prospívá složitost tohto vztahu? A jak z těchto právních složitostí těží čeští i evropští politici? Těším se na vás. A přijďte včas je tu jen 50 míst pro sezení!
Týdeník Svobody - 41. týden 2022

Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!

Podepsali jste petici za zrušení povinných poplatků ČT a ČRo, a proto by Vás mohlo zajímat dnešní večerní vysílání Svobodné hospody, které se bude věnovat i tomuto tématu:

Média a koncesionářské poplatky s Petrem Bohušem - #073 Svobodná hospoda

🍺 Se speciálním hostem Petrem Bohušem proberem současnou úlohu státních medií. Bývalý šéfredaktor zpravodajství a publicistiky ČT v Ostravě i šéfredaktor publicistiky ČT v Praze bude odpovídat na vaše dotazy. Probereme s ním úlohu rady pro rozhlasové a televizní vysílání a také se dozvíme jeho názor na dobrovolné koncesionářské poplatky.

Přijďte diskutovat do online hospody přes ZOOM na dostupný z této adresy, nebo můžete poslouchat na Facebooku.
Meeting ID: 988 4029 5488 / Passcode: sberanem


Mám za sebou již několik zastávek s přednáškami Mrazivá fakta o právu EU a ČR. Vzhledem k tomu, jak velký ohlas toto téma má, plánuji jezdit dál po naší zemi s tímto tématem.

Nejbližší zastávky mne čekají v úterý v Trutnově a v neděli v Chodově u Karlových Varů. Ale mohl bych se zastavit i u vás. Stačí odepsat na tento email a můžeme si domluvit termín.

Beseda s právníkem Liborem Vondráčkem Mrazivá fakta o Právu EU a ČR v Trutnově v úterý 11. 10. 2022 od 17:30 na adrese Náchodská 358 (Hotel Patria).

Beseda s právníkem Liborem Vondráčkem Mrazivá fakta o Právu EU a ČR v Chodově u K. Varů v neděli 16. 10. 2022 od 16:30 na adrese Náměstí ČSM 1022 (Srdcovka KASS).

Během přednášky jako právník poskytnu odpovědi na tyto otázky: Musíme se stále více podřizovat Bruselu? Kdo a jak z toho těží, že naše právní řády se prolínají? Komu prospívá složitost tohto vztahu? A jak z těchto právních složitostí těží čeští i evropští politici?

Těším se na vás. A přijďte včas je tu jen 50 míst pro sezení!
PS: Přednostně budu mluvit v místech, kde jsem ještě přenášku neměl. Tedy mimo Prahu, Jihlavu, Chýnov, Českou Lípu, Mělník, Písek, Pardubice, Nymburk, České Budějovice, Pelhřimov, Ostravu, Brno a Kutnou Horu.

S pozdravem a přáním hezkého dne
Libor Vondráček
předseda Svobodných


1) Vondráček: Státní dluhová spirála se točí stále rychleji. Ale nikoho to nezajímá?!
"Změna se nekoná! Naopak! „Vláda rozpočtové odpovědnosti“ Petra Fialy hezky zabalila „dáreček pro budoucí generace“, který chystaly už vlády předchozí. Obsluha státního dluhu, pouze splácení dluhů z let minulých, bude stále větším břemenem pro další rozpočty". Těmito slovy začíná svůj příspěvek na téma zadlužování státního rozpočtu náš předseda Libor Vondráček. 
2) Slíbili nezvyšovat daně, teď chtějí nesmyslně vysokou bankovní daň a tím to nekončí.
Slibovali nezvyšovat daně, teď navrhuji bankovní daň v mimořádně nesmyslné výši! A jistě to tím nekončí. Banky přitom u nás fungují dobře, z dlouhodobých statistik víme, že odvádějí na daních mnohem více, než jiné sektory ekonomiky a válka na Ukrajině jim žádné mimořádné zisky nepřináší. Skutečnost, že to nakonec odnesou klienti bank je logické. Celá zpráva je zde
3) Zálom: Morálka nedostatku jako evropské řešení energetické krize
„Evropská unie přišla s vlastním návrhem, jak řešit energetickou krizi. Že by nechala fungovat trh a vzdala se socialismu, na to zapomeňte. Místo toho na nás chystá povinné omezení spotřeby, prozatím alespoň o pět procent
,“ říká v úvodu svého článku Luboš Zálom.
4) Svobodný starosta v Lomu a nová koalice chtějí zneplatnit rozhodnutí bývalého vedení města o pozemcích na Dlouhé louce.
Zástupci nové koalice vedení Lomu dlouhodobě kritizovali. „Nyní budeme dělat vše proto, abychom naplnili co nejvíce bodů z našeho programu a hlavně vrátili slušnost na úřad a opět spojili občany města Lomu,“ informovali Svobodní, kteří skončili druzí (25 %). Celá zpráva je na tomto odkaze
5) Korunu zachovat, bitcoiny přijímat a CBDC digitální měnu odmítnout!
Peníze dnes výrazně souvisí se svobodou. Jejich tvorba, jich krytí, jejich znehodnocování, jejich důvěryhodnost, všechny parametry jsou zásadní. Jsme první politická strana v České republice, která přijímá dary v Bitcoinech - viz Bitcoin pro Svobodné
6) Prohlášení Svobodných k anexi ukrajinských území.
Svobodní kategoricky odsuzují připojení ukrajinských území násilně obsazených Ruskou armádou k Ruské federaci. Referenda, konaná za této situace, nelze z logiky věci pokládat za důvěryhodná a legitimní. Celé Stanovisko je k přečtení na tomto odkaze.
7) Svobodní mají dalšího místostarostu. Jirkou má novou vládnoucí koalici. 
Novou vládnoucí koalici má sestavenou devatenáctitisícový Jirkov. Novým místostarostou se stane Josef Šebek za Svobodné. Celá zpráva zde
8) Zálom: Ve svátek práce zapovězena jest, občane!
„Před několika dny jsme všichni společně oslavili státní svátek. Oficiálně byl prezentován jako Den české státnosti, ve skutečnosti šlo daleko spíše o jeden ze svátků státní moci nad pokojnými a bezúhonnými občany. Ve středu 28. září jsme totiž měli zakázáno nakupovat a mnozí z nás také prodávat a pracovat,“ uvádí na začátku svého příspěvku Luboš Zálom.
Beseda s právníkem Liborem Vondráčkem Mrazivá fakta o Právu EU a ČR v Trutnově v úterý 11. 10. 2022 od 17:30 na adrese Náchodská 358 (Hotel Patria).

Musíme se stále více podřizovat Bruselu? Právník vás seznámí s novými souvislostmi těchto propletených a často popletených legislativ. Jak asi tušíte, evropské právo se stále více prolíná s českým. Kdo a jak z toho těží?
Těšíme se na vás. A přijďte včas je tu jen 50 míst pro sezení.

Svobodná procházka v den boje za svobodu a demokracii.
17. listopadu si tradičně vzpomeneme na 17. listopad 1939 a 1989 před Hlávkovou kolejí a na Národní třídě. Připomeneme si životní příběhy 10 slavných i zapomenutých bojovníků za svobodu. Sejdeme se v 11. hodin při vstupu na Olšanské hřbitovy z Vinohradské třídy, vedle OC Flora a tramvajové zastávky Flora. 

Čtvrtek 17. listopadu 2022 - 11:00 - 12:30 - Olšanské hřbitovy Praha. 


Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína, politika a zakladatele Československé republiky. Akce se koná na místě, kde byl dne 5. ledna 1923 na Aloise Rašína spáchán atentát anarchokomunistou J. Šoupalem. Politik na následky zranění zemřel právě 18. února 1923.

Na místě bude zveřejněna výzva k naplnění stále platného zákona č. 35/1933 Sb., o vybudování památníku Aloise Rašína v Praze. 

Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína se bude konat v sobotu 18. února 2023 v 11:00 hod. v ulici Žitná 10, Praha 2. 


Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓


Sledovat můžete také: naskalendar.cz.
10. 10. 1957: Vydání Atlasovy vzpoury
Vyšlo první vydání románu Atlasova vzpoura ruskoamerické spisovatelky Ayn Rand. Kniha otevírá řadu filosofických témat a razantně obhajuje svobodu i individualismus. 
11. 10. 1860: Socha k poctě ženy
V Anglii postavena první socha k poctě ženy (s výjimkou členek královské rodiny). Emancipace žen je pokrokem v cestě za svobodu. Snad si to ženy nevyloží tak, že získávají svobodu omezovat svobodu mužů.
12. 10. 1216: Král ztratil korunovační klenoty
Anglický král Jan Bezzemek ztratil korunovační klenoty. Zjištění, že monarcha je taky člověk, je docela osvobozující.
13. 10. 1781: Josefem II. byl vydán toleranční patent
Toleranční patent rozšiřující náboženské svobody. Vedle římskokatolického byli povoleny další tři křesťanská vyznání. Uměli bychom si představit větší odvaz, ale pokrok to byl znatelný.
14. 10. 1529: Osmanská porážka u Vídně
Neslavně skončilo obléhání Vídně Turky. Nepříznivé počasí se postavilo na stranu svobody a rozmetalo osmanské dobyvačné plány v prach. Osmané Vídeň obléhali znovu v roce 1683, ale opět neúspěšně.
15. 10. 1988: Založeno Hnutí za občanskou svobodu
Nezávislá občanská inciativa vznikla v prostředí signatářů Charty 77. Vydala manifest "Demokracie pro všechny” ve kterém byla požadována pluralitní demokracie a umožnění soukromého podnikání.
16. 10. 1949: V Řecku prohrál komunismus
V řecké občanské válce došlo k porážce komunistů a povedlo se zabránit komunistickému Řecku. Až v posledních letech se někteří levicoví politici snažili tento úspěch znehodnotit a dovedli Řecko na pokraj krachu.
17. 10. 1781: Bitva u Yorktownu
Britská armáda se vzdává v Yorktownu Američanům. Začátek pro Američany úspěšného konce války o nezávislost. 
Týdeník Svobody
ZDARMA k odběru!

Čtete týdeník svobody poprvé? Chcete, aby vám už nic důležitého neuniklo?
Stačí přihlásit odběr.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete Týdeník dál!
Jsme rádi pokud nás pravidelně čtete. Radost nám udělá také, pokud Týdeník přepošlete svým přátelům, aby i oni měli informace, které jim mainstream nedá a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl týdeník po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
{{ gf_todaysdate }} Svobodní