Sláva vítězům a čest poraženým! Děkujeme všem, kteří podpořili naše kandidáty a kandidátky v komunálních a senátních volbách. Druhý svobodný senátor bohužel v Senátu nezasedne, ale v obecních volbách jsme posílili! Podle výpočtu českého statistického úřadu je náš nárůst od roku 2018 o 3,5% zastupitelů. V zastupitelstvu pro Vás bude pracovat 121 našich členů, nominantů a kandidátů ze sdružení Svobodných a nezávislých kandidátů. Díky vašim hlasům Svobodní pravděpodobně zvýší počet Svobodných starostů minimálně na 4. V obvodu Plzeň-město, Český Krumlov, Liberec a Kroměříž vás ještě jednou zveme k volbám a k podpoře kandidátů, kteří mají i podporu Svobodných!
Týdeník Svobody - 40. týden 2022

Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!

Sláva vítězům a čest poraženým! Děkujeme všem, kteří podpořili naše kandidáty a kandidátky v komunálních a senátních volbách.

Druhý svobodný senátor bohužel v Senátu nezasedne, ale v obecních volbách jsme posílili! Podle výpočtu českého statistického úřadu je náš nárůst od roku 2018 o 3,5% zastupitelů.

V zastupitelstvu pro Vás bude pracovat 121 našich členů, nominantů a kandidátů ze sdružení Svobodných a nezávislých kandidátů.

Díky vašim hlasům Svobodní pravděpodobně zvýší počet Svobodných starostů minimálně na 4. V obvodu Plzeň-město, Český Krumlov, Liberec a Kroměříž vás ještě jednou zveme k volbám a k podpoře kandidátů, kteří mají i podporu Svobodných!


S pozdravem a přáním hezkého dne
Libor Vondráček
předseda Svobodných

#072 Svobodná hospoda - zhodnocení voleb 2022

🍺 Co přečteme z výsledků voleb? Co přinesou do budoucna? Jaký očekáváte vývoj? Co to znamená pro prezidentskou volbu?

Přijďte diskutovat do online hospody přes ZOOM na dostupný z této adresy, nebo můžete poslouchat na Facebooku.
Meeting ID: 988 4029 5488 / Passcode: sberanem


1) Gratulujeme italské pravici a děkujeme za inspiraci! 
Republikové předsednictvo vydalo dne 27. září 2022 stanovisko k proběhlým volbám v Itálii, kde zvítězila pravice. Stanovisko je k přečtení zde
2) Nevolte menší zlo, váš hlas totiž propadne hlavně, když budete volit toho, kdo stejně nebude hájit vaše zájmy.
"Nevolte menší zlo, váš hlas totiž propadne hlavně, když budete volit toho, kdo stejně nikdy nebude hájit vaše zájmy. Právě volba menšího zla nás dostala naši zemi do stavu, ve kterém jsme dnes. Právě snaha vymést čerta, ďáblem způsobila, že si tady nežijeme zrovna jako v ráji". Těmito slovy začínal svůj příspěvek v den voleb náš předseda Libor Vondráček. 
3) Franěk: jde o hodně. Český Senát za české zájmy.
"Jsem René Franěk. Jsem katolík, manžel, otec pěti šikovných dětí, zakladatel a ředitel soukromé Zoo Chleby a občan, který se rozhodl zabojovat jako lev a něco v naší zemi změnit". Těmito slovy začínal svůj proslov směrem k voličům náš kandidát René Franěk. Celý příspěvek je na tomto odkaze.
4) Varování Jana Dočekala: "Chceme-li svobodu nesmíme se nechat vodit za ruku, ani českými ani bruselskými úředníky"

Celý projev nachystaný na 28. září najdete zde.
5) Po šesti letech prolamují Svobodní další hranice, které dlouho neuměli překonat! 
Už za týden ve volbách je šance dopadnout ještě lépe a dát vzkaz této vládě, že zklamaní pravicoví voliči byli donuceni prozřít a začínají hledat jinde! Více info o průzkumu zde.
Beseda s právníkem Liborem Vondráčkem Mrazivá fakta o Právu EU a ČR v Trutnově v ú terý 11. 10. 2022 od 17:30 na adrese Náchodská 358 (Hotel Patria).

Musíme se stále více podřizovat Bruselu? Právník vás seznámí s novými souvislostmi těchto propletených a často popletených legislativ. Jak asi tušíte, evropské právo se stále více prolíná s českým. Kdo a jak z toho těží?
Těšíme se na vás. A přijďte včas je tu jen 50 míst pro sezení.

Svobodná procházka v den boje za svobodu a demokracii.

17. listopadu si tradičně vzpomeneme na 17. listopad 1939 a 1989 před Hlávkovou kolejí a na Národní třídě. Připomeneme si životní příběhy 10 slavných i zapomenutých bojovníků za svobodu. Sejdeme se v 11. hodin při vstupu na Olšanské hřbitovy z Vinohradské třídy, vedle OC Flora a tramvajové zastávky Flora. 

Čtvrtek 17. listopadu 2022 - 11:00 - 12:30 - Olšanské hřbitovy Praha. 


Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína, politika a zakladatele Československé republiky. Akce se koná na místě, kde byl dne 5. ledna 1923 na Aloise Rašína spáchán atentát anarchokomunistou J. Šoupalem. Politik na následky zranění zemřel právě 18. února 1923.

Na místě bude zveřejněna výzva k naplnění stále platného zákona č. 35/1933 Sb., o vybudování památníku Aloise Rašína v Praze. 

Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína se bude konat v sobotu 18. února 2023 v 11:00 hod. v ulici Žitná 10, Praha 2. 


Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓


Sledovat můžete také: naskalendar.cz.
3. 10. 2018: Austrálie ruší tamponovou daň
Australská vláda rozhodla o zrušení tzv. "tampónové daně” (daně z hygienických potřeb). Díky nižší dani nechala lidem v peněžence více peněz a zasloužila si čestné místo v našem kalendáři.
4. 10. 2006: Spuštění WikiLeaks
WikiLeaks je společnost spoluzaložená Julianem Assangem zveřejňující utajované vládní dokumenty. I když je s WikiLeaks spojeno mnoho kontroverzí, bylo dost zajímavé sledovat, co vše před námi politici dokáží tajit.        
5. 10. 1969: Premiéra Monty Pythonova létajícího cirkusu
Na obrazovkách se poprvé odehrál Monty Python's Flying Circus - pořad, kterému s jeho nekompromisní satirou nebylo nic svaté a který posunul hranice toho, co je v televizi možné o pořádný kus dál. 
6. 10. 1889: Otevření Moulin Rouge v Paříži
Žádné zákony, žádná omezení, jedno pravidlo: Nikdy se nezamiluj!
7. 10. 1714: Protest proti dani z piva
V holandském Alkmaaru se odehrály masivní protesty občanů proti dani z piva. U nás máme štěstí, že by poslanci zvýšení zdanění piva jen těžko schválili kvůli strachu o svůj příští volební výsledek.
8. 10. 1600: První ústava na světě
Byla přijata tzv. Statuta, která tvoří základ právního rámce San Marina. Ta bývají považována za nejstarší stále platnou psanou ústavu na světě.
9. 10. 1949: Smrt Che Guevary
Zlikvidován byl miláček všech militantních fanoušků a fanynek komunismu. Od té doby už straší jen na tričkách puberťáků.
10. 10. 1957: Vydání Atlasovy vzpoury
Vyšlo první vydání románu Atlasova vzpoura ruskoamerické spisovatelky Ayn Rand. Kniha otevírá řadu filosofických témat a razantně obhajuje svobodu i individualismus. 
Týdeník Svobody
ZDARMA k odběru!

Čtete týdeník svobody poprvé? Chcete, aby vám už nic důležitého neuniklo?
Stačí přihlásit odběr.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete Týdeník dál!
Jsme rádi pokud nás pravidelně čtete. Radost nám udělá také, pokud Týdeník přepošlete svým přátelům, aby i oni měli informace, které jim mainstream nedá a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl týdeník po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
{{ gf_todaysdate }} Svobodní