Nevolte menší zlo, váš hlas totiž propadne hlavně, když budete volit toho, kdo stejně nikdy nebude hájit vaše zájmy. Právě volba menšího zla nás dostala naši zemi do stavu, ve kterém jsme dnes. Právě snaha vymést čerta, ďáblem způsobila, že si tady nežijeme zrovna jako vráji. Nedopusťme totéž v našich obcích! Za chvíli odstartují komunální a senátní volby. Kandidáty Svobodných najdete v97 obcích po celé České republice. Všichni ve svých obcích zvolili tu cestu, která je podle nich nejvhodnější ktomu, aby mohli pro svou obec odvést tu nejlepší práci. Nikdo zústředí jim nemluvil do toho, ským smí a nesmí spolupracovat, ani co mají prosazovat. Ideologicky ukotvené socialisty vzhledem knašim heslům jistě ani nenapadlo snámi dělat předvolební koalice. Vše ostatní je ale o tom, že konkrétní členové Svobodných ve své obci nejlépe znají místní podmínky a mají tedy nejlepší předpoklad reagovat na trápení místních lidí správně a se správnými lidmi vpartě. Zavazují je pouze naše komunální zásady, které každý kandidát podepsal, a které vám mimo jiné zaručují, že se vobci nikdy nebudou podílet na vaší převýchově. Ve volbách nás tak zastupují lidé, kteří chtějí mít ze svých obcí ostrůvky svobody a stability vmoři sociálních inženýrů! Dát šanci našim kandidátům je první krok, aby se více svobody dostalo i do vyšších pater politiky. Pokud se díky zvolení našich kandidátů dostane zveřejné správy více lidí, kteří se podíleli na počínání posledních vlád, bude to jedině dobře, ale nedělejme ztěchto voleb referendum o vládě. Plody „referenda o Babišovi“ sklízíme dnes, tak tu chybu neopakujme vopačném gardu a volme ve svých obcích srdcem a rozumem. VSenátu půjde o trochu něco jiného. Tam je skutečně třeba zabránit tomu, aby zde vznikla Ústavní většina, ochotná vládě schválit kdykoliv a cokoliv. Ani zde to, ale nelze brát dogmaticky, neboť čistý dres ze špatného člověka dobrého neudělá. Jeden moudrý muž kdysi řekl: „Věří se v Boha, v krásu či ideu. Politikům se nevěří, ti se kontrolují.“ Já sním souhlasím! Neprosím Vás tedy o to, abyste uvěřili tomu, že naše kandidáty po volbách již nebude třeba kontrolovat. Netvrdím, že po jejich zvolení máte přestat používat vlastní rozum a máte je jen slepě následovat. Prosím vás, abyste jim dali šanci ukázat co v nich je, protože ostatní už nám to mohli ukázat a většinou to zrovna hitparáda nebyla. Kandidáti Svobodných vsenátních a komunálních volbách chtějí poctivou prací a osobním příkladem vrátit důvěru vto, že volbami je možné něco změnit. Zejména ovem chtějí vrátit důvěru Vám samotným, ve váš vlastní úsudek, ve vaše schopnosti se o sebe postarat i ve vaše nejbližší, kterým věřte víc než politikům. Dejte prosím hlas našim kandidátům! Buďme vČR i ve vašich obcích Svobodní!
Týdeník Svobody - 39. týden 2022

Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!

Nevolte menší zlo, váš hlas totiž propadne hlavně, když budete volit toho, kdo stejně nikdy nebude hájit vaše zájmy.

Právě volba menšího zla nás dostala naši zemi do stavu, ve kterém jsme dnes.

Právě snaha vymést čerta, ďáblem způsobila, že si tady nežijeme zrovna jako v ráji. Nedopusťme totéž v našich obcích!

Za chvíli odstartují komunální a senátní volby.

Kandidáty Svobodných najdete v 97 obcích po celé České republice. Všichni ve svých obcích zvolili tu cestu, která je podle nich nejvhodnější k tomu, aby mohli pro svou obec odvést tu nejlepší práci.

Nikdo z ústředí jim nemluvil do toho, s kým smí a nesmí spolupracovat, ani co mají prosazovat. Ideologicky ukotvené socialisty vzhledem k našim heslům jistě ani nenapadlo s námi dělat předvolební koalice. Vše ostatní je ale o tom, že konkrétní členové Svobodných ve své obci nejlépe znají místní podmínky a mají tedy nejlepší předpoklad reagovat na trápení místních lidí správně a se správnými lidmi v partě.

Zavazují je pouze naše komunální zásady, které každý kandidát podepsal, a které vám mimo jiné zaručují, že se v obci nikdy nebudou podílet na vaší převýchově.

Ve volbách nás tak zastupují lidé, kteří chtějí mít ze svých obcí ostrůvky svobody a stability v moři sociálních inženýrů! Dát šanci našim kandidátům je první krok, aby se více svobody dostalo i do vyšších pater politiky.

Pokud se díky zvolení našich kandidátů dostane z veřejné správy více lidí, kteří se podíleli na počínání posledních vlád, bude to jedině dobře, ale nedělejme z těchto voleb referendum o vládě. Plody „referenda o Babišovi“ sklízíme dnes, tak tu chybu neopakujme v opačném gardu a volme ve svých obcích srdcem a rozumem.

V Senátu půjde o trochu něco jiného. Tam je skutečně třeba zabránit tomu, aby zde vznikla Ústavní většina, ochotná vládě schválit kdykoliv a cokoliv. Ani zde to, ale nelze brát dogmaticky, neboť čistý dres ze špatného člověka dobrého neudělá.

Jeden moudrý muž kdysi řekl: „Věří se v Boha, v krásu či ideu. Politikům se nevěří, ti se kontrolují.“ Já s ním souhlasím!

Neprosím Vás tedy o to, abyste uvěřili tomu, že naše kandidáty po volbách již nebude třeba kontrolovat.

Netvrdím, že po jejich zvolení máte přestat používat vlastní rozum a máte je jen slepě následovat.

Prosím vás, abyste jim dali šanci ukázat co v nich je, protože ostatní už nám to mohli ukázat a většinou to zrovna hitparáda nebyla.

Kandidáti Svobodných v senátních a komunálních volbách chtějí poctivou prací a osobním příkladem vrátit důvěru v to, že volbami je možné něco změnit. Zejména ovem chtějí vrátit důvěru Vám samotným, ve váš vlastní úsudek, ve vaše schopnosti se o sebe postarat i ve vaše nejbližší, kterým věřte víc než politikům.

Dejte prosím hlas našim kandidátům! Buďme v ČR i ve vašich obcích Svobodní!

S pozdravem a přáním hezkého dne
Libor Vondráček
předseda Svobodných


#071 Svobodná hospoda - speciální host Markéta Šichtařová
🍺 Speciálním hostem našeho dalšího dílu Svobodné hospody je spisovatelka a odbornice na investice Ing. Markéta Šichtařová. Mezi témata, která probereme, patří inflace, česká koruna, státní dluh, nízké daně a celá řada dalších. 

Na tyto a celou řadu dalších otázek se dozvíte odpovědi v našem speciálu Svobodné hospody, který se bude konat dne 26. 9. 2022 online ve 20. hodin.

Přijďte diskutovat do online hospody přes ZOOM na dostupný z této adresy, nebo můžete poslouchat na Facebooku.
Meeting ID: 988 4029 5488 / Passcode: sberanem


Jiří Strachota - Kutná Hora
René Franěk - Jičín
Formulář pro dobrovolníky
Máme jedinečnou možnost legitimně zabránit nejhoršímu. Čekají nás jednání o zbavení naší země práva veta a české koruny, bude tlak na to, aby se naše pravomoci odevzdávaly do rukou anonymních úředníků v Bruselu, a pod tíhou nesmyslných ideologií bude ohrožena budoucnost našeho léta budovaného průmyslu," celý článek "Jde o hodně, přijďte k volbám!" zde.
David Bohbot - Praha 11
„Už několik let pracuji na programu zabezpečení České republiky proti největším hrozbám současnosti. To, že nám podobný komplexní program zoufale chybí, ukázala jak pandemie Covid-19, tak ruská invaze na Ukrajině a její dopady na naše životy,“ říká v rozhovoru David Bohbot, který se právě z těchto důvodů rozhodl kandidovat do Senátu.
Evžen Zadražil - Tábor
„Za situaci s energiemi může především nesmyslná zelená politika Evropské unie v čele s Německem. Pozice státního obchodníka s energiemi mi už pouhým názvem zavání bezbřehým prostorem pro korupci,“ myslí si kandidát do Senátu Evžen Zadražil, který poskytl rozhovor pro Parlamentní listy.
Evžen Zadražil - Tábor - facebook - webová stránka - email
David Bohbot - Praha 11 - facebook - webová stránka - email
René Franěk - Jičín - facebook - webová stránka - email
Jiří Strachota - Kutná Hora - facebook - webová stránka - email
1) Štampach: Chceme svobodné město pro život bez nadbytečných zákazů a vyhlášek
Již čtyři roky sbíral zkušenosti coby zastupitel hlavního města Praha. Na tuto svou zkušenost by chtěl Tomáš Štampach navázat a uspět v letošních komunálních volbách se samostatnou kandidátkou Svobodných. Pro Parlamentní listy poskytl Tomáš Štampach rozhovor, ve kterém popisuje, co by v Praze vylepšil. 
2) Přestože dvě městské firmy vyrábějí elektřinu, brněnské tramvaje ani autobusy stále nemají zajištěny energie pro příští rok.
Pokud je koalice rozlomena na dva nesmiřitelné tábory, nemůže být řízení města v pořádku. Právě těmito slovy komentuje dění na brněnském magistrátu Milan Jirků, který společně s bývalým prvním náměstkem primátora Robertem Kotzianem nabízí v letošních komunálních volbách obyvatelům Brna tzv. třetí sílu. Co je myšleno třetí silou se dočtete v rozhovoru právě s Milanem Jirků.
3) Svolaly demonstraci opravdu proruské síly? A není náhodou proruská spíš Gréta nebo ten, kdo nám chce vzít právo veta v EU?
1) Předání více rozhodovacích kompetencí do rukou opakovaně chybujících autority přinese jen více chyby.
2) Zelená aktivistická politika EU zesílila naši závislost na Rusku.
3) Centralizace moci v Bruselu dělá z EU jako celku skanzen, který budou brzy ekonomicky vydírat dříve rozvojové země.
1 + 2 + 3  = Ztráta práva veta pro ČR pomůže hlavně Rusku a podobnými zemím."
Celé vysvětlení Libora Vondráčka je v tomto příspěvku.
4) "Kolaps na obzoru. Firmy chystají velké propouštění. Nebo se stěhují do Polska", varuje Franěk.
Kandidát do Senátu a ředitel středočeské ZOO Chleby René Franěk jen nevěřícně kroutí hlavou, když sleduje, jak česká vláda bojuje s vysokými cenami energií. Po dlouhých měsících odmítání totiž sáhla po zastropování cen energií. Teď hledá cestu, jak pomoci českým firmám. Celý příspěvek je zde.
5) "Chaoti! Skanzen! Kšefty pro kamarády". Blažková za pražské Svobodné zúčtovala s Hřibem, SPOLU i Čižinským. 
„Ten skanzen zkostnatělých politiků na jedné straně a levičáckých šílenců na straně druhé je příšerný,“ myslí si Veronika Blažková, která za Svobodné kandiduje do zastupitelstva hlavního města Praha. Zároveň prozrazuje, že pravicoví Svobodní mají v rámci případného povolebního vyjednávání naprosto jasno. Celý rozhovor je k dispozici zde.
6) Svobodní v Praze vydali volební noviny a to též i v elektronické podobě. 
Svobodní v Praze vydali volební noviny, které budete moci získat ve fyzické i elektronické verzi.
7) Po šesti letech prolamují Svobodní další hranice, které dlouho neuměli překonat! 
Už za týden ve volbách je šance dopadnout ještě lépe a dát vzkaz této vládě, že zklamaní pravicoví voliči byli donuceni prozřít a začínají hledat jinde! Více info o průzkumu zde.
Beseda s právníkem Liborem Vondráčkem Mrazivá fakta o Právu EU a ČR v Písku v pondělí 26. 9. 2022 od 18:00 na adrese U Malířských 173.

Musíme se stále více podřizovat Bruselu? Právník vás seznámí s novými souvislostmi těchto propletených a často popletených legislativ. Jak asi tušíte, evropské právo se stále více prolíná s českým. Kdo a jak z toho těží?
Těšíme se na vás. A přijďte včas je tu jen 50 míst pro sezení.


Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína, politika a zakladatele Československé republiky. Akce se koná na místě, kde byl dne 5. ledna 1923 na Aloise Rašína spáchán atentát anarchokomunistou J. Šoupalem. Politik na následky zranění zemřel právě 18. února 1923.

Na místě bude zveřejněna výzva k naplnění stále platného zákona č. 35/1933 Sb., o vybudování památníku Aloise Rašína v Praze. 

Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína se bude konat v sobotu 18. února 2023 v 11:00 hod. v ulici Žitná 10, Praha 2. 


Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓


Sledovat můžete také: naskalendar.cz.
26. 9. 1971: Vzpoura proti dani z obilovin
V holandském Gorinchemu se uskutečnila vzpoura proti dani z obilovin. Nebyl to ten rok jediný protest v zemi. Místní by se v ten moment ale divili, co všechno bude zdaněno v roce 2019 a jakou sazbou.
27. 9. 1987: Maďarské demokratické fórum

Vznikla opoziční strana, která ve volbách v březnu 1990 jednoznačně zvítězila.
28. 9. 1995: Nový devizový zákon
Poslanecká sněmovna schválila nový devizový zákon, který mj. umožňuje volné zřizování devizových účtů u českých bank. Česká koruna se stala rovněž volně směnitelnou měnou.
29. 9. 1650: První seznamka v Londýně
V Londýně byla otevřena první oficiální seznamovací kancelář. Svoboda výběru partnera se opět lehce rozšířila. Člověk už není odkázán jen na boží prozřetelnost, neprozřetelnost nebo práci dohazovaček.
30. 9. 1989: Uprchlíci z NDR
Spolkový ministr zahraničí oznámil z balkónu velvyslanectví v Praze povolení k vycestování uprchlíků přes NDR (přes Prahu uprchlo skoro 5 tisíc obyvatel NDR).
1. 10. 1964: Zahájení provozu Shinkanzenu
Rychlovlak Shinkanzen dossahuje rychlosti až 300 km/h. Jeho zavedení zname­nalo pro uspěchané Japonce s věčným nedostatkem času výrazně pohodlnější, rychlejší a tedy svobodnější cestování. 
2. 10. 1989: Svoboda Neila Younga
Kanadský hudebník Neil Young vydal album pojme­nované "Freedom". 
3. 10. 2018: Austrálie ruší tamponovou daň
Australská vláda rozhodla o zrušení tzv. "tampónové daně” (daně z hygienických potřeb). Díky nižší dani nechala lidem v peněžence více peněz a zasloužila si čestné místo v našem kalendáři.
Týdeník Svobody
ZDARMA k odběru!

Čtete týdeník svobody poprvé? Chcete, aby vám už nic důležitého neuniklo?
Stačí přihlásit odběr.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete Týdeník dál!
Jsme rádi pokud nás pravidelně čtete. Radost nám udělá také, pokud Týdeník přepošlete svým přátelům, aby i oni měli informace, které jim mainstream nedá a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl týdeník po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
{{ gf_todaysdate }} Svobodní