Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar! Na konci týden proběhne mnoho malých soubojů Davida s Goliášem. Máme sice výrazně menší rozpočty a hlavní TV nám nedávají prostor. Pokud se však hecneme, budeme šířit tento email i další materiály přes internet, někde se jistě podaří nečekané! Šiřte prosím v tomto týdnu příspěvky našich kandidátů a dva roky starý zázrak se může opakovat i ve volbách do Senátu! ✅ Opravdu je to možné? Ano! Svobodní po šesti letech prolamují hranice, které dlouho nedokázali překonat! ⬜️ Poslední průzkum, kde jsme održeli výsledek od SANEPu byl 3,5 %. 🟥 Po šesti letech poprvé nás naměřil minutlý týden Kantar se 2 %. 🟦 STEM nám 6 let také neukázal více než je aktuální výsledek 2 %. 💹 Už za týden ve volbách je šance dopadnout ještě lépe a dát vzkaz této vládě! ✌️ Šance pro Svobodné v příštích velkých volbách je navíc obrovská! Bez vaší pomoci však ničeho nedosáhneme... 🇨🇿 Přidejte se k nám a buďme v ČR zase Svobodní: Svobodní registrace
Týdeník Svobody - 38. týden 2022

Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!

Na konci týden proběhne mnoho malých soubojů Davida s Goliášem. Máme sice výrazně menší rozpočty a hlavní TV nám nedávají prostor. Pokud se však hecneme, budeme šířit tento email i další materiály přes internet, někde se jistě podaří nečekané! Šiřte prosím v tomto týdnu příspěvky našich kandidátů a dva roky starý zázrak se může opakovat i ve volbách do Senátu!

Opravdu je to možné? Ano! Svobodní po šesti letech prolamují hranice, které dlouho nedokázali překonat!

⬜️ Poslední průzkum, kde jsme obdrželi výsledek od SANEPu byl 3,5 %.
🟥 Po šesti letech poprvé nás naměřil minulý týden Kantar se 2 %.
🟦 STEM nám 6 let také neukázal více než je aktuální výsledek 2 %.

💹 Už za týden ve volbách je šance dopadnout ještě lépe a dát vzkaz této vládě! ✌️ Šance pro Svobodné v příštích velkých volbách je navíc obrovská! Bez vaší pomoci však ničeho nedosáhneme...

🇨🇿 Přidejte se k nám a buďme v ČR zase Svobodní: Svobodní registrace


#070 Svobodná hospoda - Jiří Strachota
🍺 Blíží se nám volby, a proto jsme připravili speciální vysílání s kandidátem za Svobodné v obvodu Kutná Hora je jaderný fyzik a krotitel zdivočelé legislativy Jiří Strachota.

Vše o něm se můžete dozvědět v senátním speciálu Svobodné hospody, který bude fyzicky probíhat ve vinařství Žáček, Havlíčkovo náměstí 552/1 - sady Dr. Bedřicha Pacáka - Kutná Hora.  (můžete dorazit také na místo).

Přijďte diskutovat do online hospody přes ZOOM na dostupný z této adresy, nebo můžete poslouchat na Facebooku.
Meeting ID: 988 4029 5488 / Passcode: sberanem



S pozdravem a přáním hezkého dne
Libor Vondráček
předseda Svobodných

René Franěk - Jičín
Formulář pro dobrovolníky
Zajímavá sázková příležitost se objevila u sázkové kanceláře Fortuna. René Franěk je podle bookmakerů kousek od bran druhého kola, a pokud si na něj vsadíte rychle a on se stane senátorem, vrátí se Vám sedminásobek. Vsadit si zde.
Jiří Strachota - Kutná Hora
Formulář pro dobrovolníky
Svobodná hospoda - 19. 9. 20:00
Expert prorazil tabu. Zastropování neřeší příčiny energetické krize. ČR není soběstačná, protože veškeré jaderné palivo i plyn dovážíme,“ boří v médiích často omílaný mýtus energetický expert Jiří Strachota, který v rozhovoru pro Parlamentní listy popisuje nejen současné příčiny energetické krize.
Evžen Zadražil - Tábor
„Za situaci s energiemi může především nesmyslná zelená politika Evropské unie v čele s Německem. Pozice státního obchodníka s energiemi mi už pouhým názvem zavání bezbřehým prostorem pro korupci,“ myslí si kandidát do Senátu Evžen Zadražil, který poskytl rozhovor pro Parlamentní listy.
David Bohbot - Praha 11
Zachovejme Českou korunu, jako naší národní měnu, která je jedním ze základních pilířů udržení samostatnosti a suverenity České republiky. #davidbohbotdosenatu
Evžen Zadražil - Tábor - facebook - webová stránka - email
David Bohbot - Praha 11 - facebook - webová stránka - email
René Franěk - Jičín - facebook - webová stránka - email
Jiří Strachota - Kutná Hora - facebook - webová stránka - email
1) "Slovo opakovaně dostává pouze jedna správná strana". Zúčtoval Havrda s Fialou a spol. 
„Ještě si pamatuji, že Rudé právo psalo o disidentech jako o zaprodancích a ztroskotancích. V současné terminologii se naši novináři již dostali před rok 1989, kdy byla televize, rozhlas a noviny pod kontrolou Komunistické strany,“ nebere si servítky lékař Miroslav Havrda, který v rozhovoru komentuje nejen další vlnu „strašení“ covidem.
2) Jiří Strachota byl hostem v Českém rozhlase.
Proč bych měl být senátorem zrovna Jiří Strachota? Na tuto a celou řadu dalších otázek odpovídal náš kandidát do Senátu Jiří Strachota, který byl hostem Českého rozhlasu. Video je k dispozici na tomto odkaze
2) Ztráta práva veta pro ČR v EU? Budeme snazší kořist nejen pro Rusko či Čínu?! Vysvětlím.
Svojí úvahu zahájím třemi tvrzeními, které následně dokážu:
1) Předání více rozhodovacích kompetencí do rukou opakovaně chybujících autority přinese jen více chyby.
2) Zelená aktivistická politika EU zesílila naši závislost na Rusku.
3) Centralizace moci v Bruselu napomůže Rusku.
1 + 2 + 3  = Ztráta práva veta pro ČR Rusku mu pomohla ještě více."
Celé vysvětlení Libora Vondráčka je v tomto příspěvku.
4) "Kolaps na obzoru. Firmy chystají velké propouštění. Nebo se stěhují do Polska", varuje Franěk.
Kandidát do Senátu a ředitel středočeské ZOO Chleby René Franěk jen nevěřícně kroutí hlavou, když sleduje, jak česká vláda bojuje s vysokými cenami energií. Po dlouhých měsících odmítání totiž sáhla po zastropování cen energií. Teď hledá cestu, jak pomoci českým firmám. Celý příspěvek je zde.
5) Štampach: Chceme svobodné město pro život bez nadbytečných zákazů a vyhlášek
Již čtyři roky sbíral zkušenosti coby zastupitel hlavního města Praha. Na tuto svou zkušenost by chtěl Tomáš Štampach navázat a uspět v letošních komunálních volbách se samostatnou kandidátkou Svobodných. Pro Parlamentní listy poskytl Tomáš Štampach rozhovor, ve kterém popisuje, co by v Praze vylepšil. 
6) Franěk: mohu vás ubezpečit, že jsem se naučil krotit i velká zvířata. 
„Posledních 6 let jsme za Jičínsko a Nymbursko měli velmi pasivního zástupce, který nehájil zájmy našich obyvatel, nesnažil se urychlit stavby, zlepšit infrastrukturu ani pomoci starostům zabránit rušení stavebních úřadů. Místo toho odhlasoval korespondenční hlasování pro lidi, kteří dlouhodobě žijí v zahraničí,“ říká mimo jiné v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz René Franěk.
7) "Chaoti! Skanzen! Kšefty pro kamarády". Blažková za pražské Svobodné zúčtovala s Hřibem, SPOLU i Čižinským. 
„Ten skanzen zkostnatělých politiků na jedné straně a levičáckých šílenců na straně druhé je příšerný,“ myslí si Veronika Blažková, která za Svobodné kandiduje do zastupitelstva hlavního města Praha. Zároveň prozrazuje, že pravicoví Svobodní mají v rámci případného povolebního vyjednávání naprosto jasno. Celý rozhovor je k dispozici zde.
8) Svobodní v Praze vydali volební noviny a to též i v elektronické podobě. 
Svobodní v Praze vydali volební noviny, které budete moci získat ve fyzické i elektronické verzi.
Beseda s právníkem Liborem Vondráčkem Mrazivá fakta o Právu EU a ČR v Písku ve středu 14. 9. 2022 od 18:00 na adrese Nádražní 834.

Musíme se stále více podřizovat Bruselu? Právník vás seznámí s novými souvislostmi těchto propletených a často popletených legislativ. Jak asi tušíte, evropské právo se stále více prolíná s českým. Kdo a jak z toho těží?
Těšíme se na vás. A přijďte včas je tu jen 50 míst pro sezení.


Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína, politika a zakladatele Československé republiky. Akce se koná na místě, kde byl dne 5. ledna 1923 na Aloise Rašína spáchán atentát anarchokomunistou J. Šoupalem. Politik na následky zranění zemřel právě 18. února 1923.

Na místě bude zveřejněna výzva k naplnění stále platného zákona č. 35/1933 Sb., o vybudování památníku Aloise Rašína v Praze. 

Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína se bude konat v sobotu 18. února 2023 v 11:00 hod. v ulici Žitná 10, Praha 2. 


Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓


Sledovat můžete také: naskalendar.cz.
21. 9. 1920: Konec Haličské socialistické republiky
Když Rudá armáda při rusko-polské válce získala území Haliče, vytvořili zde bolševici loutkový státní útvar. Rudá armáda ale byla vytlačena a území připojeno k Polsku.
22. 9. 1948: Operace Little Wittles
Gail Halvorsen a později další američtí letci začali bombardovat Berlín sladkostmi pro děti. Výrobci cukrovinek a americké děti akci podpořili a celkem na Berlín spadlo asi 20 tun cukru. Děti v Berlíně byly nadšeny.
23. 9. 2016: Svobodní kvakoši
Dvacet osm kvakošů nočních bylo vypuštěno ze ZOO v Hluboké nad Vltavou do volné přírody. 
24. 9. 1993: Obnovení monarchie v Kambodži
V Kambodži byla po krvavém režimu Rudých Khmerů obnovena mo­narchie. Lepší monarchie než komunista u moci.
25. 9. 2014: Den Patsy Kerra
V novinách vyšla zpráva o Patsy Kerrovi ("Shawshank husband"), který vykopal tunel z manželské ložnice do hospody, když manželka spala, aby si mohl dát svobodné pivko. Přestože je tato zpráva jen kachna, mnozí manželé rozumí, o jaké svobodě je tu řeč.
26. 9. 1971: Vzpoura proti dani z obilovin
V holandském Gorinchemu se uskutečnila vzpoura proti dani z obilovin. Nebyl to ten rok jediný protest v zemi. Místní by se v ten moment ale divili, co všechno bude zdaněno v roce 2019 a jakou sazbou.
Týdeník Svobody
ZDARMA k odběru!

Čtete týdeník svobody poprvé? Chcete, aby vám už nic důležitého neuniklo?
Stačí přihlásit odběr.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete Týdeník dál!
Jsme rádi pokud nás pravidelně čtete. Radost nám udělá také, pokud Týdeník přepošlete svým přátelům, aby i oni měli informace, které jim mainstream nedá a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl týdeník po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
{{ gf_todaysdate }} Svobodní