🐏 Svobodní po 6 letech v průzkumu na ČT! Už dnes se ptejte Reného Fraňka v senátní Svobodné hospodě! - 36-37/2022
Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!Po šesti letech jsou Svobodní opět ve volebním modelu ČT. Reálně by naše podpora měla být tedy o něco větší!Naposledy jsme se totiž objevili samostatně v měření Trendy Česka Kantar/TNS ve vysílání České televize v listopadu 2016. A od té doby jsme hned několikrát porazili strany, které v průzkumu Kantar byly před námi.Daleko důležitější, než výsledky průzkumu, však bude výsledek senátních voleb, který budeme už za dva/tři týdny znát...Tento průzkum ovšem jasně ukazuje to, že současné počínání vlády voličům opět připomíná, jak lze pravicové předvolební sliby nahradit levicovými činy. Čím déle bude vládnout tato vláda, tím více bude lidem docházet, že v naší Sněmovně pravice, která plní sliby, stále více schází.Šance pro Svobodné v příštích velkých volbách je proto obrovská! Bez vaší pomoci však ničeho nedosáhneme...
Týdeník Svobody - 36. týden 2022

Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!

🤔 Po šesti letech jsou Svobodní opět ve volebním modelu ČT. Reálně by naše podpora měla být tedy o něco větší! Naposledy jsme se totiž objevili samostatně v měření Trendy Česka Kantar/TNS ve vysílání České televize v listopadu 2016. A od té doby jsme hned několikrát porazili, strany, které v průzkumu Kantar byly před námi.

🗳 Daleko důležitější než výsledek průzkumu, však bude výsledek senátních voleb, který budeme už za dva/tři týdny znát...

✌️ Tento průzkum ovšem jasně ukazuje to, že současné počínání vlády voličům opět připomíná, jak lze pravicové předvolební sliby nahradit levicovými činy. Čím déle bude vládnout tato vláda, tím více lidem bude docházet, že v naší Sněmovně pravice, která plní sliby, stále více schází.

✌️ Šance pro Svobodné v příštích velkých volbách je proto obrovská! Bez vaší pomoci však ničeho nedosáhneme...

🇨🇿 Přidejte se k nám a buďme v ČR zase Svobodní: Svobodní registrace

#069 Svobodná hospoda - René Franěk
🍺 Blíží se nám volby, a proto jsme připravili speciální vysílání s kandidátem za Svobodné v obvodu Jičín je ředitel a zakladatel ZOO Chleby René Franěk.

Vše o něm se můžete dozvědět v senátním speciálu Svobodné hospody, který bude fyzicky probíhat v ZOO Chleby (můžete dorazit také na místo). 

Přijďte diskutovat do online hospody přes ZOOM na dostupný z této adresy, nebo můžete poslouchat na Facebooku.
Meeting ID: 988 4029 5488 / Passcode: sberanem



S pozdravem a přáním hezkého dne
Libor Vondráček
předseda Svobodných

René Franěk - Jičín
Formulář pro dobrovolníky
Svobodná hospoda - 12. 9. 20:00

Jak vidí vládní koalici a premiéra Fialu dlouholetý člen ODS? Je rozumné přidávat státním zaměstnancům a soukromníkům vzkazovat, že mají šetřit? A jaké české zájmy lze hájit v Senátu? na tyto dotazy odpovídal René Franěk v pořadu Aby bylo jasno.
Jiří Strachota - Kutná Hora
Formulář pro dobrovolníky
Svobodná hospoda - 19. 9. 20:00
Expert prorazil tabu. Zastropování neřeší příčiny energetické krize. ČR není soběstačná, protože veškeré jaderné palivo i plyn dovážíme,“ boří v médiích často omílaný mýtus energetický expert Jiří Strachota, který v rozhovoru pro Parlamentní listy popisuje nejen současné příčiny energetické krize.
Evžen Zadražil - Tábor
„Mezi kandidáty do Senátu, kteří se aktivně zastávají svobody slova byl zařazen Společností na ochranu svobody projevu i Evžen Zadražil, i své další názory prezentoval ve Svobodné hospodě, kterou můžete shlédnout zde.
David Bohbot - Praha 11
„Rozštěpí se Evropská Unie? Čekají nás rozval státu, sociální nepokoje, rabování a růst kriminality? Jak by měla vypadat armáda, která by byla schopná chránit Českou republiku?“ na tyto dotazy odpovídal David Bohbot v pořadu Aby bylo jasno.
Evžen Zadražil - Tábor - facebook - webová stránka - email
David Bohbot - Praha 11 - facebook - webová stránka - email
René Franěk - Jičín - facebook - webová stránka - email
Jiří Strachota - Kutná Hora - facebook - webová stránka - email
1) Vondráček: Prorusky se nejvíce chovají bruselští úředníci a jejich pomocníčci v ČR
Novinář mě požádal o reakci na Fialův výrok k demonstraci 3. 9.:
„Jestli proruskou silou je taková síla, která zlepšuje Ruskou pozici vůči naši vlastní zemi, pak nejvíc prorusky se už řadu let chovají Bruselští úředníci a jejich političtí přisluhovači v ČR, kteří zejména zelenou aktivistickou politikou nahnali naši zemi do závislosti na Rusku". Celá reakce Libora Vondráčka je v tomto příspěvku.
2) MUDr. Miroslav Havrda: projev 3. 9. 2022.
Přinášíme vám projev našeho místopředsedy Miroslava Havrdy, který zazněl na demonstraci na Václavském náměstí dne 3. 9. 2022. Projev je k dispozici zde
3) Vondráček: Dnes jsem 10 let u Svobodných. 
4. září 2012 jsem se stal oficiálně členem Svobodných. „Proč sis vybral právě Svobodné? Mají malé preference,“ slyšel jsem od svých kamarádů, když mi bylo 18. Proč si náš současný předseda právě vybral naší stranu se dozvíte na tomto odkaze
4) Selhání trhu? Nesmysl. Fiala a Síkela podnikatele podvědomě nenávidí, tvrdí Luboš Zálom. 
Lidé jako ministr průmysl a obchodu Jozef Síkela (za STAN) či premiér Petr Fiala (ODS) „cítí vůči trhu a vůči podnikatelům podvědomou nenávist“, tvrdí mimo jiné v rozhovoru pro Parlamentní listy o vládních politicích místopředseda Svobodných Luboš Zálom.
5) "Už mě to tady ser*, citoval Fialu na Václaváku mladý politik. A pak to začalo
My to za vás urveme. Na pódiu promluvil mladý muž, který se rozhodl lidem sdělit, že už nezbývá, než vyhlásit předčasné volby. Začal trochu netradičně. Začal citací premiéra Petra Fialy (ODS). „Už mě to tady se*e.“ Projev Matěje Gregora z demonstrace je k přečtení zde. 
6) Hubáčková a Beneš poškozují českou ekonomiku, zlobí se Svobodní. 
Svobodní se opřeli do lidovecké ministryně životního prostředí Anny Hubáčkové, která během prázdnin bez většího povšimnutí médií podepsala dohodu o spolupráci při ochranně klimatu s energetickou firmou ČEZ. Celá zpráva zde
7) Politik a úředník nemá lidem překážet ani zatěžovat život, myslí si místostarosta Chrudimi. 
První místostarosta města Chrudim Petr Lichtenberg má za sebou jako komunální politik kus dobře odvedené práce. Jako místostarosta zodpovědný za finance dokázal i přes náročné období pandemie nenavýšit zadlužení města a přitom splnit řadu svých předvolebních slibů. Rozhovor pro Parlamentní listy je k dispozici zde


Beseda s právníkem Liborem Vondráčkem Mrazivá fakta o Právu EU a ČR v Pelhřimově ve středu 14. 9. 2022 od 18:00 na adrese Nádražní 834.

Musíme se stále více podřizovat Bruselu? Právník vás seznámí s novými souvislostmi těchto propletených a často popletených legislativ. Jak asi tušíte, evropské právo se stále více prolíná s českým. Kdo a jak z toho těží?
Těšíme se na vás. A přijďte včas je tu jen 50 míst pro sezení.


Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓


Sledovat můžete také: naskalendar.cz.
6. 9. 2017: Vydání Babiše s Faltýnkem
Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky schválila vydání poslanců hnutí ANO 2011 Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání. Dobré vědět, že právo umí dopadnout bez úlev i na ty nahoře.
7. 9. 1848: Konec poddanství a roboty
V Rakousku-Uhersku byl schválen zákon o zrušení poddanství a roboty.
8. 9. 1939: Začíná Karpatsko-dukelská operace
V Dukelském průsmyku se československé
a sovětské síly spojily, aby se postavily vojsku Třetí říše a Maďarska. Obě strany měly těžké ztráty, ale společně si připsaly další důležité zásluhy v boji proti nacismu v 2. světové válce.
9. 9. 1969: Kryl emigroval
Karel Kryl odjel do Německa a do Československa se vrátil až v roce 1989. Po pražském jaru přišlo ochlazení a Karel Kryl pochopil, že v Československu nebyl režimem vítán.
10. 9. 1989: Pro dederóny se otevírají maďarské hranice
Maďaři pustili východoněmecké utečence do západního Německa, čímž výrazně posílili přátelství Maďarů a Honeckerových poddaných.
11. 9. 1951: Vlak svobody
Vlak č. 3717 z Chebu do Aše v Aši nezastavil, ale projel až do Německého města Selb. Organizátoři akce vyřadili z provozu vlakové brzdy, vlak prorazil hraniční závoru a zastavil asi 300 metrů za hranicí.
12. 9. 1989: Vítězství Solidarity
V Polsku se ujímá vlády kabinet vzešlý z prvních polosvobodných voleb, v nichž drtivě zvítězila Solidarita. Premiérem se stává Tadeusz Mazowiecki. 
13. 9. 1968: Albánie odchází z Varšavské smlouvy
Albánie vystoupila z Varšavské smlouvy na protest proti intervenci pěti armád do Československa. Intervencí se nezúčastnilo ani Rumunsko. Na toto hezké gesto bychom neměli zapomínat.  
14. 9. 1962: Navržení zrušení daně z hlasování ve federálních volbách
I takto absurdní daň existovala až do roku 1962 ve svobodné zemi, jakou tehdy byly Spojené státy. 
15. 9. 1942: Frolík klade odpor
Pokus o zatčení Oldřicha Frolíka. Jen si vezmu kabát, řekl Frolík a začal střílet. Dva příslušníky gestapa smrtelně zranil a třetí se schoval. K útěku pak Frolík použil automobil tajné policie.
16. 9. 1975: Papua-Nová Guinea vyhlásila nezávislost
Brání-li někdo obyvatelstvu nějakého území v nastolení jeho suverenity, je nepřítelem svobody.
17. 9. 1787: Ústava USA
Byla podepsána Ústava spojených států a byl tím stvrzen proces, na jehož konci byla nezávislost a svoboda, která hraje v Ústavě tak silnou úlohu, jako snad v žádné jiné ústavě světa.
18. 9. 1941: Chlebíčková aféra
Předseda vlády Alois Eliáš se pokusil na schůzce otrávit kolaborantské novináře pomocí chlebíčků, do kterých byl vpraven jed injekční stříkačkou. Jeden zemřel, ostatní měli zdravotní problémy.
19. 9. 1893: Volební právo pro ženy na Novém Zélandě
Nový Zéland jako první stát na světě zavedl všeobecné volební právo pro ženy. Následovala Austrálie a státy severní Evropy. Československé ženy se dočkaly roku 1919.
Týdeník Svobody
ZDARMA k odběru!

Čtete týdeník svobody poprvé? Chcete, aby vám už nic důležitého neuniklo?
Stačí přihlásit odběr.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete Týdeník dál!
Jsme rádi pokud nás pravidelně čtete. Radost nám udělá také, pokud Týdeník přepošlete svým přátelům, aby i oni měli informace, které jim mainstream nedá a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl týdeník po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
19.09.2022 Svobodní
Tento email byl odeslán na adresu vondracek@svobodni.cz.
Odesilatelem je Týdeník Svobody, mluvci@svobodni.cz. Tento e-mail je podle zákona obchodním sdělením.
Z odběru se můžete odhlásit.


S radostí doručeno díky aplikaci SmartEmailing
Antispam pravidla