🐏 Startuje horká fáze kampaně! Aktivní den se Svobodnými 3. září. Již dnes svobodná hospoda s Davidem Bohbotem - 34/2022
Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar! Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar! Po prázdninách tu jsme zpět se Svobodnými hospodami!Blíží se nám volby, a proto jsme připravili speciální vysílání s jednotlivými našimi kandidáty do Senátu. V pondělí 29. 8. 2022 bude naším prvním hostem náš kandidát David Bohbot - obvod Praha 11. David Bohbot je bezpečnostním expertem a ředitelem Centra pro výzkum terorismu.
Týdeník Svobody - 34. týden 2022
Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!

Neseďte doma a přijďte mezi nás. V příjemném prostředí bude v průběhu dne (10-16 hod.) připraven svobodný trojboj, skládající se z těchto disciplín v různých věkových kategoriích:
- Odstřel dotace
- Uteč před sociálním inženýrstvím
- Sestřel EU

Odměna bude připravena pro každého, kdo svobodný trojboj absolvuje. Vyplněné hrací karty budou současně zařazeny do losování o ceny, které bude probíhat co dvě hodiny.
Více informací
Přineste s sebou rakety a zahrajte si tenis nebo stolní tenis.
A když budete aktivní jen trochu, můžete podepsat Petici za zachování české koruny či se vyfotit ve fotokoutku. Den bude zakončen opékáním buřtů. Své si zde najdou všechny věkové kategorie.

Na akci jsem organizátorkám přislíbil osobní účast, takže se těším na setkání s Vámi!
PS: Pokud máte od 14:00 jiný program, dorazte včas, ať stihnete obojí :)

S pozdravem a přáním hezkého dne
Libor Vondráček
předseda Svobodných

Jiří Strachota - Kutná Hora

Proč nedává současný plán vysokorychlotní trati smysl? Proč půjde o vyhozený více než bilion korun? A jak ovliní život vesnic v okolí Kutné Hory?
Vysvětluje fyzik Jiří Strachota ve svém videu dostupném zde.
René Franěk - Jičín
Šetřit by se mělo shora. Má-li se někdo uskromnit, ať je to v prvé řadě stát,“ apeluje Franěk
Známý ředitel středočeské Zoo Chleby René Franěk, se opřel do současných představitelů vlády za to, jak přistupují k řešení energetické krize. Podle jeho slov je třeba, aby první začal šetřit stát. Celý článek je zde.
David Bohbot - Praha 11
„Davidovo desatero prosazuji už dnes a dělal bych to i v Senátu. Mou prioritou je bezpečnost, ale nikdy nepodpořím ani přijetí eura nebo zavedení korespondenční volby,“ říká David Bohbot v příspěvku rozhovoru.
Evžen Zadražil - Tábor
V nedávné minulosti jsme ostatně byli svědky situace, kdy právě Senát vrátil rozhodnutí Sněmovny v zásadní věci jako Pandemický zákon. V méně zásadních věcech se to děje běžně a senátoři často opravují chyby poslanců, kterým mnohdy chybí zkušenosti i zpětná vazba z regionu,“ popisuje Evžen Zadražil smysl Senátu.
Evžen Zadražil - Tábor - facebook - webová stránka - email
David Bohbot - Praha 11 - facebook - webová stránka - email
René Franěk - Jičín - facebook - webová stránka - email
Jiří Strachota - Kutná Hora - facebook - webová stránka - email
1) Čím víc koryt, tím víc korupce. Žádná změna s novou vládou nenastala. 
„Mohlo by být daleko líp, kdybychom věci dělali úplně jinak. Tato současná vláda v podstatě navazuje na Andreje Babiše. Přijalo se velké množství nových státních úředníků, vytvořily se nové úřady s novou agendou. To vše je potřeba platit. Žádná změna se nekoná." Těmito slovy začíná svůj příspěvek na adresu vlády předseda Libor Vondráček. Celý text je k dispozici zde.
2) "Hlas české vlády je v EU naprosto nedůležitý. Tak snad budou dotace na ty svetry". rýpl si Gregor.
„Naše země byla ještě před 30 lety pod kormidlem Sovětského svazu a v lidech to prostě je. Jakoukoliv snahu o ‚vzdálení se‘ Západu pak vnímají jako cestu zpět do Ruska. Můžu ale všechny uklidnit, že politika mimo brány Evropské unie se nerovná ruskému útlaku,“ zdůraznil mimo jiné v rozhovoru pro Parlamentní listy Matěj Gregor.
3) „Není čas na hrdinství! Snaha prosadit Green Deal je sebevraždou celého kontinentu,“ říká Jan Dočekal.
„Skutečně se nechci dožít toho, že budu za svitu svíčky v muzeu obdivovat rychlovarnou konvici a klimatizaci,“ říká mimo jiné v rozhovoru pro Parlamentní listy místopředseda Jan Dočekal, podle kterého je řešením korekce sazeb DPH a velmi rázné a hlasité odmítnutí veškerých legislativních nesmyslů z dílny EU.
4) Brňané budou o investicích rozhodovat pomocí poukázek. Svobodní chtějí nahradit pirátské nesmysly. 
„Vůbec největším selháním současné koalice je neschválení nového územního plánu. Je až absurdní, že po dvaceti letech příprav se tak podstatná věc stane obětí neschopnosti dvou hlavních koaličních stran najít společnou řeč,“ alespoň tak hodnotí dosavadní vedení brněnské radnice Milan Jirků ze Svobodných, kteří pro letošní komunální volby vytvořili koalici s Brno Plus. Celý rozhovor je zde.
5) „Německá covidová panika? Jen blázen může čekat jiné výsledky,“ říká Miroslav Havrda místopředseda Svobodných.
MUDr. Miroslav Havrda: “Jelikož máme u nás i přes odpor Senátu podle německého vzoru schválen Pandemický zákon, musí nás zajímat, co se děje u našich západních sousedů.”

#067 Svobodná hospoda - David Bohbot
🍺 Blíží se nám volby, a proto jsme připravili speciální vysílání s jednotlivými našimi kandidáty do Senátu. Prvním hostem bude náš kandidát David Bohbot - obvod Praha 11. David Bohbot je bezpečnostním expertem a ředitelem Centra pro výzkum terorismu. Vše o Davidovi Bohbotovi se můžete dozvědět již dnes.

Přijďte diskutovat do online hospody přes ZOOM na dostupný z této adresy, nebo můžete poslouchat zde na Facebooku.
Meeting ID: 988 4029 5488 / Passcode: sberanem



První úterý v měsíci bude opět ve vinárně 2 deci věnováno komunálnímu tématu. Kapacita k sezení je 50 lidí, proto přijďte včas. Rezervace můžete provést na čísle 602 664 302. Začínáme ve 20:00. Podrobnosti k akci jsou uvedeny ve fb události.


Série přednášek Libora Vondráčka Mrazivá fakta o Právu EU a ČR startuje v Praze 2. 9. od 18:00.

Další zastávky budou:
7. 9. 18:00 v České Lípě
10. 9. 18:30 v Chýnově
11. 9. 15:00 v Křinci u Nymburka

a další následují

Číst více

První úterý v měsíci bude opět ve vinárně 2 deci věnováno komunálnímu tématu. Kapacita k sezení je 50 lidí, proto přijďte včas. Rezervace můžete provést na čísle 602 664 302. Začínáme ve 20:00. Podrobnosti k akci jsou uvedeny ve fb události.


Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓


Sledovat můžete také: naskalendar.cz.
22. 8. 1795: Francouzská Ústava
Tato ústava byla ve Francii přijata S. fructidoru roku Ill, což je vlastně 22. srpna 1795. V úvodní části se píše: .K lidským právům ve společnosti náleží svoboda, rovnost, bezpečnost a vlastnictví."
23. 8. 1989: Baltský řetěz
Dva miliony lidí vytvořilo 600 km dlouhý řětěz mezi Talinem a Vilniusem lidský řetěz vyjadřující soudržnost pobaltských států a jejich touhu po nezávislosti.
24. 8. 1978: Ondřej Stavinoha odstřelil Gottwalda
Horník z uranových dolů v Příbrami na náměstí Velké Říjnové Socialistické Revoluce vyhodil do vzduchu bronzovou sochu Gottwalda.
25. 8. 1968: Protest proti okupaci na Rudém náměstí
V Moskvě se na Rudém náměstí uskutečnila demonstrace proti okupaci Československa vojsky Varšavské smlouvy. Tento projev solidarity nám dal jasný vzkaz: zdaleka ne všichni Rusové souhlasí s tím, aby brali svobodu jiným.
26. 8. 1789: Deklarace práv člověka a občana
Deklarace práv člověka a občana, inspirovaná texty Locka a Rousseaua, stanovila, že život, svoboda a budování osobního štěstí jsou nezcizitelnými právy všech lidí.
27. 8. 1859: Ropa v Tutisville
V Titusville byla objevena ropa a místní vrt se stal prvním komerčně úspěšným. To přiblížilo dobu automobilismu, svobody pohybu.
28. 8. 1963: Sen Martina Luthera Kinga
Martin Luther King měl sen. Pronesl jeden z nejpamát­nějších projevů dvacátého století a pomohl změnit USA v lepší a svobodnější místo pro život. 
29. 8. 1944: Slovenské národní povstání
Začalo Slovenské národní povstání. Organizované ozbrojené protifašistické povstání na území Slovenska v závěru druhé světové války a navzdory porážce znamenalo značná vyčerpání vojenských sil fašistů.
Týdeník Svobody
ZDARMA k odběru!

Čtete týdeník svobody poprvé? Chcete, aby vám už nic důležitého neuniklo?
Stačí přihlásit odběr.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete Týdeník dál!
Jsme rádi pokud nás pravidelně čtete. Radost nám udělá také, pokud Týdeník přepošlete svým přátelům, aby i oni měli informace, které jim mainstream nedá a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl týdeník po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
19.09.2022 Svobodní
Tento email byl odeslán na adresu vondracek@svobodni.cz.
Odesilatelem je Týdeník Svobody, mluvci@svobodni.cz. Tento e-mail je podle zákona obchodním sdělením.
Z odběru se můžete odhlásit.


S radostí doručeno díky aplikaci SmartEmailing
Antispam pravidla