🐏 Vitásková má přes 50 tisíc podpisů, podporují ji Svobodní na prezidenta? Poslouchejte Svobodnou hospodu DNES 20:00 ONLINE - 33/2022
Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar! Alena Vitásková ohlásila 50 000 podpisů, což před ní ohlásil pouze Tomáš Březina a na místě je otázka, koho Svobodní podpoří na prezidenta? Svobodní se na jednání 6. 3. dohodli, že do listopadu 2022 nevyberou jediného kandidáta, ale podpoří všechny, kteří splní základní podmínky a budou informovat své příznivce o názorech kandidátů. Věříme, že i díky seznámení se s odpověďmi čtyř kandidátů na 10 zásadních otázek, jim nějaké další podpisy přibydou. Všichni oslovení splnili základní podmínku Svobodných (nebyli členy KSČ a KSČM) a díky jejich odpovědím na SVOBODNÉ DESATERO OTÁZEK můžeme doporučit podepsání jejich petičních archů. Petiční archy Vitásková, petiční archy Knor, petiční archy Olbert, petiční archy Diviš. O odpovědi na otázky jsme požádali ještě Tomáše Březinu a na osobní schůzce požádáme i Karla Janečka.
Týdeník Svobody - 33. týden 2022
Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!

Alena Vitásková ohlásila 50 000 podpisů, což před ní ohlásil pouze Tomáš Březina a na místě je otázka, koho Svobodní podpoří na prezidenta?

Svobodní se na jednání 6. 3. dohodli, že do listopadu 2022 nevyberou jediného kandidáta, ale podpoří všechny, kteří splní základní podmínky a budou informovat své příznivce o názorech kandidátů.

UPOZORNĚNÍ: Podepsat můžete více petic více kandidátům.
Věříme, že i díky seznámení se s odpověďmi čtyř kandidátů na 10 zásadních otázek, jim nějaké další podpisy přibydou.

Všichni oslovení splnili základní podmínku Svobodných (nebyli členy KSČ a KSČM) a díky jejich odpovědím na SVOBODNÉ DESATERO OTÁZEK můžeme doporučit podepsání jejich petičních archů.

Petiční archy Vitásková, petiční archy Knor, petiční archy Olbert, petiční archy Diviš. O odpovědi na otázky jsme požádali ještě Tomáše Březinu a na osobní schůzce požádáme i Karla Janečka.


S pozdravem a přáním hezkého dne
Libor Vondráček
předseda Svobodných

Evžen Zadražil - Tábor

„Senátor má být prodlouženou rukou svého regionu. Toho se budu držet, stejně jako se zásadně držím vpravo,  a to nejen na motorce,“ uvádí svou motivaci Evžen Zadražil v nejnovějším příspěvku.
Jiří Strachota - Kutná Hora

Proč je Mgr. Jiří Strachota, CSc. tím kandidátem, kterého v senátu potřebujeme?
Tak se nazývá zamyšlení Markéty Karešové, které nedávno zveřejnila a přečíst si ho můžete zde.
René Franěk - Jičín
„Vláda jen stahuje ocas. Snižme DPH,“ apeluje Franěk
„Poláci snížili DPH na pohonné hmoty z 23 na 8 procent a DPH na základní potraviny, plyn a elektřinu na 0 procent. Podobnou cestou šli také Chorvaté, kde vláda snížila DPH u tepelné energie z 25 procent na 13 procent, u plynu ještě dočasně na 5 procent. Německo sníží DPH na plyn z 19 na 7 procent,“
uvádí René Franěk v
nejnovějším rozhovoru.

David Bohbot - Praha 11
„Podle mých zdrojů je vojenské vystoupení Číny dlouhodobě připravováno. Vychází z přímé dohody mezi prezidenty Ruské federace a Číny. Američanům se nebude chtít rozpoutat válku s Čínou. Biden není Trump. Hodně mluví, ale málo koná. Jít do přímého válečného střetu s Čínou by znamenalo rozpoutat třetí světovou válku,“ říká David Bohbot v nejnovějším rozhovoru.
Evžen Zadražil - Tábor - facebook - webová stránka - email
David Bohbot - Praha 11 - facebook - webová stránka - email
René Franěk - Jičín - facebook - webová stránka - email
Jiří Strachota - Kutná Hora - facebook - webová stránka - email
1) Stanovisko Svobodných k výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy
„Pokud dnes někdo hájí suverenitu pro Ukrajiny, ale nechá si líbit okrajování suverenity ČR z Bruselu tak ochotně, jako ochotně psali v roce 1968 Českoslovenští politici zvací dopis, pak pro něj, slovo suverenita je jen fangličkou, nikoliv univerzální hodnotou,“ vyplývá ze stanoviska republikového předsednictva.
2) Ústavní právo na platbu v hotovosti, návrh senátorky Chalánkové, Chalupského a dalších. 
Platba v hotovosti jako ústavní právo garantované Listinou! Tento návrh úpravy naší nejvyšší právní normy Český Senát ve středu pustil do připomínkového řízení a text k podrobné odborné diskusi. Celá zpráva zde.
3) „Vždycky je na vině státní plánovač a politik, který vnáší chaos,“ říká Luboš Zálom
Ceny bytů dále rostou, úroky na hypotéky trhají rekordy a dostupnost bydlení se v naší zemí ve srovnání s Evropou stále zhoršuje a Luboš Zálom za hlavního viníka označuje stát a jeho snahy všechno regulovat. „Lidé očekávají, že stát tuto situaci nějakými novými, lepšími zásahy vyřeší. Samozřejmě nevyřeší nic,“ je přesvědčený Zálom, který za Svobodné nabízí zcela jiný pohled na řešení současné situace.
4) Forbelského vyděsil poslech ČRo: Jsme v osmdesátkách. A zase na špatné straně drátu
Poslech rozhlasu mě vrátil do 80. let, jsme bojovali proti imperialismu pomocí vlastní nedostatečnosti, kterou jsme vydávali za ctnost. Naopak si teď myslím, že je třeba alespoň na chvíli přestat bojovat na dvou frontách – jak s Ruskem, tak s klimatem. Nemyslím, že Rusku a Číně nějak výrazně uškodí to, že omezíme vlastní produkci,“ upozorňuje Forbelský v nejnovějším rozhovoru.
5) Než na zákazy věřím v edukaci, informovanost a řešení trhem, kde nerozhoduje jeden úředník na míle vzdálený realitě, říká Jaroslav Chalupský. 
Senátor Jaroslav Chalupský poskytl vyjádření k zákonu o omezování jednorázových plastových výrobků. 

Návrat diskuse o aktuálních tématech - #066 Svobodná hospoda
🍺 Diskuse o aktuálních tématech po letní pauze je zpět! Volby 2022, nové daně, ceny energií, menstruační pomůcky či poplatky ČT. To vše můžeme probrat. Jaké téma nastolíte?

Přijďte diskutovat do online hospody přes ZOOM na dostupný z této adresy, nebo můžete poslouchat zde na Facebooku.
Meeting ID: 988 4029 5488 / Passcode: sberanem


Těšíme se příjemně strávený Aktivní den se Svobodnými v areálu Santoška. Začínáme v 10:00. Všechny aktivity budou zakončeny společným opékáním buřtů v 17:00.
Podrobnosti brzy uvedeme ve
fb události.


První úterý v měsíci bude opět ve vinárně 2 deci věnováno komunálnímu tématu. Kapacita k sezení je 50 lidí, proto přijďte včas. Rezervace můžete provést na čísle 602 664 302. Začínáme ve 20:00. Podrobnosti k akci jsou uvedeny ve fb události.


Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓


Sledovat můžete také: naskalendar.cz.
16. 8. 1662: Narození Jana Adama I. z Lichtenštejnska
V Brně se narodil Jan Adam I. z Lichtenštejna, jeden
z prvních odpůrců masivní byrokratizace u vídeňského císařského dvora. 
17. 8. 1998: Bill přiznává Monicu
Bill Clinton veřejně přiznává, že se stážistkou Monicou nějaké ty techtle mechtle provozoval. Osvobodil se tím aspoň od hříchu nepřiznaného lhaní. Manželství s Hillary Clintonovou ale trvá stále.
18. 8. 1920: Všeobecné volební právo v USA
Byl ratifikován 19. dodatek Ústavy USA, který zakazuje, aby bylo jakémukoliv američanovi odepřeno volební právo. Konečně mohly 
v USA k volbám i ženy.
19. 8. 1989: Panevropský piknik
Maďarsko otevřelo během povolené třídenní pokojné demonstrace hranice s Rakouskem u Neziderského jezera, poblíž měst Sopron a Eisenstadt. Stovky východních Němců toho využilo k cestě na svobodu.
20. 8. 1914: Vznik české družiny
V Rusku vznikla z krajanů předchůdkyně československých legií.
21. 8. 1992: Ruby Ridge
Kontroverzní událost ve státě Idaho. 10 dní obléhaly síly FBI odlehlý dům rodiny Randyho Weavera kvůli relativně bezvýznamnému přečinu. Oběti na životech byly na obou stranách. Lidé v USA se bouří proti nárůstu státní moci.
22. 8. 1795: Francouzská Ústava
Tato ústava byla ve Francii přijata S. fructidoru roku Ill, což je vlastně 22. srpna 1795. V úvodní části se píše: .K lidským právům ve společnosti náleží svoboda, rovnost, bezpečnost a vlastnictví."
23. 8. 1989: Baltský řetěz
Dva miliony lidí vytvořilo 600 km dlouhý řětěz mezi Talinem a Vilniusem lidský řetěz vyjadřující soudržnost pobaltských států a jejich touhu po nezávislosti.
24. 8. 1978: Ondřej Stavinoha odstřelil Gottwalda
Horník z uranových dolů v Příbrami na náměstí Velké Říjnové Socialistické Revoluce vyhodil do vzduchu bronzovou sochu Gottwalda.
25. 8. 1968: Protest proti okupaci na Rudém náměstí
V Moskvě se na Rudém náměstí uskutečnila demonstrace proti okupaci Československa vojsky Varšavské smlouvy. Tento projev solidarity nám dal jasný vzkaz: zdaleka ne všichni Rusové souhlasí s tím, aby brali svobodu jiným.
Týdeník Svobody
ZDARMA k odběru!

Čtete týdeník svobody poprvé? Chcete, aby vám už nic důležitého neuniklo?
Stačí přihlásit odběr.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete Týdeník dál!
Jsme rádi pokud nás pravidelně čtete. Radost nám udělá také, pokud Týdeník přepošlete svým přátelům, aby i oni měli informace, které jim mainstream nedá a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl týdeník po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
19.09.2022 Svobodní
Tento email byl odeslán na adresu vondracek@svobodni.cz.
Odesilatelem je Týdeník Svobody, mluvci@svobodni.cz. Tento e-mail je podle zákona obchodním sdělením.
Z odběru se můžete odhlásit.


S radostí doručeno díky aplikaci SmartEmailing
Antispam pravidla