🐏🗳️ Svobodní pro vás otevírají okrskové komise a mnoho dalších novinek nejen o našich kandidátech do Senátu - 31-32/2022
Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar! Seznam okrsků, kam můžeme delegovat zájemce o hlídání férového průběhu voleb je kompletní! Někteří z vás se již registrovali na odkazu hlidamvolby.cz, nyní přišel čas registraci dokončit! Pokud je vám přes 18 let, pro úspěšnou registraci postupujte takto: 1️⃣ KLIKNĚTE NA ODKAZ: okrsky.svobodni.cz 2️⃣ VYPLŇTE FORMULÁŘ S VAŠIMI ÚDAJI 3️⃣ ČEKEJTE NA POKYNY z úřadu obce, ve které se registrujete. Dostanete pozvánku na 1. ustavující schůzi OVK. 4️⃣ POHLÍDEJTE KOMUNÁLNÍ VOLBY 23. A 24. ZÁŘÍ a PŘÍPADNĚ I SENÁTNÍ 30. ZÁŘÍ A 1. ŘÍJNA 🆗 ZÍSKEJTE 1800 Kč, dalších 400 Kč za roli předsedy okrskové volební komise a dalších 500 Kč za druhé kolo senátních voleb, pokud u Vás probíhá. Uděláte mi upřímnou radost, pokud nám pomůžete pohlídat demokracii a my na podzim obsadíme maximum míst ve volebních komisí po celé České republice.
Týdeník Svobody - 31.-32. týden 2022
Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!

Seznam okrsků, kam můžeme delegovat zájemce o hlídání férového průběhu voleb je kompletní! Někteří z vás se již registrovali na odkazu hlidamvolby.cz, nyní přišel čas registraci dokončit!

Pokud je vám přes 18 let, pro úspěšnou registraci postupujte takto:
1️⃣ KLIKNĚTE NA ODKAZ: okrsky.svobodni.cz
2️⃣ VYPLŇTE FORMULÁŘ S VAŠIMI ÚDAJI
3️⃣ ČEKEJTE NA POKYNY z úřadu obce, ve které se registrujete. Dostanete pozvánku na 1. ustavující schůzi OVK.
4️⃣ POHLÍDEJTE KOMUNÁLNÍ VOLBY 23. A 24. ZÁŘÍ
a PŘÍPADNĚ I SENÁTNÍ 30. ZÁŘÍ A 1. ŘÍJNA

🆗 ZÍSKEJTE 1800 Kč, dalších 400 Kč za roli předsedy okrskové volební komise a dalších 500 Kč za druhé kolo senátních voleb, pokud u Vás probíhá.

Uděláte mi upřímnou radost, pokud nám pomůžete pohlídat demokracii a my na podzim obsadíme maximum míst ve volebních komisí po celé České republice.


S pozdravem a přáním hezkého dne
Libor Vondráček
předseda Svobodných

Evžen Zadražil - Tábor

Zadražil má jasno: Menší daně, více důvěry v jednotlivce a méně státní buzerace
„Nečitelnost je ostatně problém celé současné politické scény i ostatních konkurentů. Můj postoj je jednoznačný, chci menší daně, více důvěry v jednotlivce, méně byrokracie a méně státní buzerace!
Hlásím se tedy k pravici,“
uvádí svou motivaci Evžen Zadražil v nejnovějším rozhovoru.

Jiří Strachota - Kutná Hora

Vysokorychlostní trať musíme zarazit, burcuje Strachota
„Na vlastní uši jsem ministra Kupku slyšel ve Vidicích dne 27. května 2021 při diskusi o vysokorychlostní železnici uvést jako podstatný argument pro výstavbu, že jeho dcera chce rychle dojet na opery v Berlíně,“ komentuje Jiří Strachota v nejnovějším rozhovoru.
René Franěk - Jičín

Střídání jako ve fotbale. Senát potřebuje nové hráče. Ředitel zoo chce být lokálním ombudsmanem
„Tam, kde občana či starostu vyhodí dveřmi, musí vlézt senátor oknem a hájit zájmy voličů svého volebního obvodu. To mi u řady senátorů chybí. I proto jsem se rozhodl pro svou kandidaturu,“
uvádí svou motivaci René Franěk v nejnovějším rozhovoru.

David Bohbot - Praha 11

Potřebujeme armádu, která bude schopná bránit území naší země, ne tyto americké stíhačky, říká expert
„Na vlastní uši jsem ministra Kupku slyšel ve Vidicích dne 27. května 2021 při diskusi o vysokorychlostní železnici uvést jako podstatný argument pro výstavbu, že jeho dcera chce rychle dojet na opery v Berlíně,“ komentuje Jiří Strachota v nejnovějším rozhovoru.
Jak je můžete naše mušketýři kontaktovat a kde se dozvíte víc?
Evžen Zadražil - Tábor - facebook - webová stránka - email
David Bohbot - Praha 11 - facebook - webová stránka - email
René Franěk - Jičín - facebook - webová stránka - email
Jiří Strachota - Kutná Hora - facebook - webová stránka - email
1) "EU je žalář národů a Fiala jako poslušný káraný školáček." Luboš Zálom pranýřuje dění v Bruselu.
„Pokud se EU není schopna domluvit na společném postupu ve věci sankcí, znamená to zkrátka, že neexistuje nic jako evropský postoj a evropská zahraniční politika. Protože zde stále existují jednotlivé zájmy členských zemí,“ říká si Zálom v novém rozhovoru..
2) "Čeká nás Havana efekt. Nejekologičtější auto přeci je to, které se vůbec nevyrobí", varuje Jan Dočekal. 
„Zatímco vybodování v ČR může pro spoustu lidí znamenat existenční ohrožení, Němec si prostě vezme na 2 měsíce dovolenou,“ komentuje v nejvnovějším rozhovoru místopředseda Jan Dočekal novelu silničního zákona.
3) "EU orientuje svou politiku čistě ideologicky a na to v dnešním světě není čas", myslí si Matěj Gregor.
„Když se při jednání Evropského parlamentu křičelo na Petra Fialu, tak jsem si říkal, že náš premiér už je snad jen jakýmsi poslíčkem, který má poslechnout příkazy a přetlumočit je v Praze do češtiny,“ říká Matěj Gregor v rozhovor nejen o EU.
4) Ať se lidé rozhodnou sami. Nepotřebuji, aby je ministr, kterého platí, nazýval trolly
Komentář Miroslava Havrdy k tweetu ministra Válka, který označil lidi pochybující nad účinností vakcín za ruské trolly.
5) Velký rozhovor se
senátorem Chalupským

„Méně hloupé Grety, méně naivních úředníků a více rozumného kapitalismu,“ 

Těšíme se příjemně strávený Aktivní den se Svobodnými v areálu Santoška. Začínáme v 10:00. Všechny aktivity budou zakončeny společným opékáním buřtů v 17:00.
Podrobnosti brzy uvedeme ve
fb události.


První úterý v měsíci bude opět ve vinárně 2 deci věnováno komunálnímu tématu. Kapacita k sezení je 50 lidí, proto přijďte včas. Rezervace můžete provést na čísle 602 664 302. Začínáme ve 20:00. Podrobnosti k akci jsou uvedeny ve fb události.


Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓


Sledovat můžete také: naskalendar.cz.
2. 8. 1932: Calvin Coolidge prezidentem
Americkým prezidentem se stal Calvin Coolidge, rodák z Vermontu, stoupenec myšlenek laissez faire a snižování daní. V roce 1924 se podílel na snížení sazeb u daně z příjmu a přitom nezvyšoval federální dluh.
3. 8. 1936: Vítězství Jesseho Owense
Americký černý sprinter Jesse Owens vyhrál na Olympijských hrách v Berlíně běh na 100 metrů před zraky Adolfa Hitlera. Owens získal v Berlíně celkem 4 zlaté medaile a zasadil tím pomyslnou facku Hitlerově představě o nadřazenosti árijské rasy.
4. 8. 1735: Svoboda pro Johna Zengera
Americký novinář John Zenger z New York Weekly byl porotním soudem po osmi měsících ve vězení osvobozen. Souzen byl za kritiku koloniálního guvernéra Williama Crosbyho.
5. 8. 1926: Harry Houdini opět na svobodě
Harry Houdini opět na svobodě poté, co strávil 91 minut uvězněn v uzavřené nádobě pod vodou.   
6. 8. 1920: Dobytí Kazaně
Československé legie spolu s bělogvardějci dobyly Ka­zaň. Šlo o jedno z důležitých vítězství legionářů na cestě za svobodou. 
7. 8. 1819: Bolívar poráží Španěly
Simon Bolívar porazil španělskou armádu v bitvě u Boyacá. Nenechme se zmást tím, že si Bolívara brali do pusy snad všichni diktátoři Latinské Ameriky. Bojoval o nezávislost na Španělsku a za svobodu pro Jihoameričany. 
8. 8. 1870: Vyhlášení Ploiešťské republiky 
Pokus rumunských liberálních demokratů o svržení monarchie. K definitivnímu konci monarchie došlo až roku 1947. Z toho co v Rumunsku nastalo poté, by revolucionáři z roku 1870 určitě radost neměli.
9. 8. 1965: Nezávislost Singapuru
Singapur, jeden z nejsvobodnějších států na světě, získává nezávislost. Dnes má Singapur jeden z největších HDP na světě a je finančním a obchodním centrem světového významu.
10. 8. 1944: Druhá bitva o Guam
Den porážka Japonců ve 2. bitvě o Guam. Důležitý okamžik pro osvobození Tichomoří od japonské nadvlády. USA ostrov znovuzískaly pod svou kontrolu po třech letech.
11. 8. 2012: Zlatá olympijská medaile pro Svobodu
David Svoboda získal zlatou medaili na Olympijských hrách v Londýně 2012 v moderním pětiboji, v novém olympijském re­kordu, a udělal tím svobodě výbornou reklamu. 
12. 8. 1992: Zóna volného obchodu v Severní Americe
Kanada, USA a Mexiko oznámili úspěšné ukončení jednání o vzniku NAFTA. Ta výrazně zjednodušovala obchod mezi členskými zeměmi a rušila obchodní bariéry. Z volného obchodu těží všechny členské země.
13. 8. 2002: Lachtan Gaston
Gaston unikl při povodních z pražské ZOO a vydal se na dlouhou plavbu po řece. Ačkoli to pro něj bylo zřejmě utrpením a 19. 8. zemřel vyčerpáním, mnozí jsme mu tak nějak "fandili" právě proto, že jsme si do jeho eskapády promítali svou touhu po svobodě. 
14. 8. 1941: Atlantická charta
Prezident USA F. D. Roosevelt a britský ministerský předseda Churchill podepsali Atlantickou chartu, dohodli na v ní na společném postupu ve válce proti Německu a podpoře svobody jednotlivých národů.
15. 8. 1945: Japonská kapitulace
Japonsko bezpodmínečně kapitulovalo. Skončila 2. světová válka a my dnes už víme, že další globální konflikt podobných rozměrů už naštěstí nepřišel a doufejme, že ani nepřijde.
Týdeník Svobody
ZDARMA k odběru!

Čtete týdeník svobody poprvé? Chcete, aby vám už nic důležitého neuniklo?
Stačí přihlásit odběr.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete Týdeník dál!
Jsme rádi pokud nás pravidelně čtete. Radost nám udělá také, pokud Týdeník přepošlete svým přátelům, aby i oni měli informace, které jim mainstream nedá a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl týdeník po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
19.09.2022 Svobodní
Tento email byl odeslán na adresu vondracek@svobodni.cz.
Odesilatelem je Týdeník Svobody - Svobodní, mluvci@svobodni.cz. Tento e-mail je podle zákona obchodním sdělením.
Z odběru se můžete odhlásit.


S radostí doručeno díky aplikaci SmartEmailing
Antispam pravidla